Judas Priest

Judas Priest

Den brittiska gruppen Judas Priest bildades redan 1969 i den sömniga lilla staden Birmingham. Bandet har sedan dess gått igenom en hel del tillsammans, tagit långa pauser och gjort comeback ett antal gånger. De har dock gjort sig ett oförglömligt namn inom Heavy metalgenren. Många skulle till och med säga att gruppen var med och formade det som skulle komma att bli själva basen för denna inriktning.

The Metal Gods

Judas Priest har till och med kallats ”The Metal Gods” efter en mycket känd låt med samma namn. Efter femtio år i branschen och med över 55 miljoner sålda album över hela världen är smeknamnet mer än träffande. Metallgudarna slog igenom på riktigt 1980 med albumet ”British Steel”. Här hittar man hitsinglar som ”Living After Midnight” och ”Breaking the Law” vilka fortfarande spelas och håller måttet än idag. Framgången fortsatte året därpå med albumet ”Point of Entry” och 1982 släpptes brakalbumet ”Screaming for Vengeance”. Gruppen fortsatte sälja skivor under resten av 1980- och 1990-talet även om nästföljande album inte precis sprängde topplistorna. Under 2000-talet hann de dock med en längre paus och en dundrande comeback. Fansen har aldrig glömt Judas Priest. Fördelen med en långlivad karriär är att bandet både har äldre och trogna fans samtidigt som det samlar på sig nya målgrupper längs vägen.

Metal mode

Gruppen är också känd för att ha definierat genrens klädmode redan i slutet av 1970-talet. Tack vare Judas Priest är det fortfarande läder och nitar som gäller. Idag utgörs bandet av basisten Ian Hill, som är den ende kvarvarande originalmedlemmen, sångaren Rob Halford, trummisen Scott Travis samt gitarristerna Richie Faulkner och Andy Sneap. Andy Sneap ersätter Glenn Tipson under bandets turnér. Gruppen fortsätter att inspirera dagens tonåringar både när det gäller sound och kläder. Den som vill ha lite inspiration kan besöka https://kidsbrandstore.se/ och hitta snygga konsertkläder från kända och trendiga märken. Kläderna kan enkelt beställas online till förmånliga priser med snabba leveranser.

Snabb leverans är också ledordet i Judas Priests senaste album. Studioalbumet ”Firepower” är artonde plattan i ordningen och släpptes 2018. Den svenska publiken fick äran att lyssna till det tjocka och massiva gunget i låten ”Lone wolf” under Sweden Rock Festival samma år. Det härliga soundet och de högljudda vibbarna i ”Evil never dies” visar att det fortfarande är krut i gubbarna. De kan förnya sig och leverera relevant musik som lockar såväl gamla som nya fans. Scenframträdandet under Sweden Rock bjöd kanske inte på några dansnummer, men det är det ingen förväntar sig av ett Heavy Metal band. Rejäla gitarrsolon, en röst som lyfter hela arenan och en djup känsla av undergångsmättad och maskulin aggressivitet levereras i ett läderprytt paket med glänsande nitar. Vad mer kan man begära, förutom att Judas Priest får rocka ett par år till.

dante