Starta en webbutik med rockiga kläder

Starta en webbutik med rockiga kläder

Varför inte förena nytta med nöje och starta en egen webbshop med inriktning på rock- och metal-kläder samt tillbehör? Du får dessutom den perfekta anledningen att alltid gå klädd i svart med nitar och ha ditt favortitbands namn på tröjan.

Sortiment

E-handel växer och det blir lättare och lättare att starta upp. Nu för tiden behöver du inte vara ett datorproffs för att driva en webbutik. Det finns riktigt bra plattformar att använda dig av och som inte kostar så mycket per månad att nyttja, om du inte vill bygga en egen sida och syssla med programmering och koder mer än nödvändigt. Du kan kontakta agenterna för dina favoritband och göra en förfrågan om du får sälja deras merchandise, och du kan även hitta grossister som säljer kopior eller andra typer av metal-kläder. För att få ett bra sortiment, titta på dig själv, dina intressen och även på andra i publiken på konserterna du går på. Vad har folk på sig och vad kan fungera att ha i webbshoppen? Metalkläder till barn kan vara en idé då metalheads har en benägenhet att vilja klä sina bebisar i tuffa kläder istället för rosa eller ljusblått fluff. Tänk på att du även kan ha en mer vuxen avdelning med något sexigare kläder för de mer extrema metalfansen.

Att tänka på

Du behöver skapa kontakter med grossister och fundera ut betalningslösningar så att de som vill handla av dig kan betala tryggt och säkert. Det finns flera olika aktörer på marknaden för betalningslösningar och därför kan du jämföra factoring med hjälp av Fakturino så hittar du snart det som passar dig och ditt företag bäst.

För att din webbshop ska rocka loss så mycket som möjligt får du 8 råd för att starta egen webbutik hos sajten Driva Eget. Bland det viktigaste för framgång är att du är organiserad, arbetar aktivt med sortimentet, snabba leveranser och tänker på priser och frakt till kunden. Var medveten om vad kundens slutpris blir inklusive frakt för att få en uppfattning om din prissättning är lockande eller för dyr.

Marknadsföring

En väldigt viktig del av det hela är marknadsföringen. Du vill ha mycket trafik på din sida, och då behöver du fundera på vilka verktyg du ska använda för att göra reklam för dig. En variant är att ha ett mindre lager som du kan ta med dig och dyka upp på marknader, events, musikevenemang och liknande med. Nackdelen är att ditt företag får köpa in dessa varor och på så sätt ligga ute med pengar för dem. Fördelen är att du syns, lokalt som regionalt beroende på vilka ställen du väljer att boka in dig på.

Ett annat sätt är att vara aktiv i sociala medier och sökmotoroptimera din sida så mycket går så att fler och fler hittar dit på enstaka sökord som kanske ”hårdrockströja” eller” nitarmband”. Var inte rädd för att erbjuda lokala band att sälja sina grejer via din shop, all trafik är bra trafik och det sprider ordet dessutom. Lycka till!

dante