Treat – ”2:an” från 80-talet

Treat – ”2:an” från 80-talet

Treat, som uppstod tack vare den nya vågen av heavy metal-band på 80-talet, har alltid varit i skymundan av Europe som till skillnad från Treat lyckades fantastiskt bra internationellt. Likt Europe var dock Treat ett Stockholmsbaserat band och trots att framgången inte kan jämföras med det andra nämnda bandet har de ändå lyckats väl. Karriären har gett ett betydande antal skivinspelningar, konserter och turnéer (inte bara i Sverige) – bland annat på den legendariska festivalen ”Monsters of Rock”.

Bandet bildades 1982 och ägnade första tiden åt att skicka diverse demos till olika skivbolag, utan framgång. Det var när de fick med trummisen Mats Dahlberg som det började hända saker; Dahlberg hade kontakter på olika skivbolag och fick slutligen Treat kontrakterade till bolaget Polygram. Det första singelsläppet kom 1984 i och med låten ”Too Wild”, som genast blev en relativt stor hit. Efter att ha varit förband åt det på den tiden omtalade bandet WASP gick Treat återigen in i studion för att spela in en ny singel. Kort därefter kom den allra första LP:n, med titeln ”Scratch and Bite”. Här blev särskilt låten ”Get you on the Run” mycket populär och videon till låten kom att visas flitigt på TV.

Året därpå var det dags för en uppföljare och skivan ”The Pleasure Principle” släpptes 1986. Som de flesta andra svenska hårdrocksplattor som släpptes detta år hamnade dock den nya skivan i skuggan av Europes ”The Final Countdown”. Treat hann spela in ett par plattor till innan de beslutade sig för att gå skilda vägar 1993. Dock har de på senare år återuppstått och spelat in några riktigt bra skivor som fått mycket uppmärksamhet i hårdrocksvärlden.

dante